Voor Lokale Initiatieven

Wij zijn ervan overtuigd dat een sociaal-maatschappelijke aanpak de meest effectieve manier is om energiearmoede aan te pakken. Lokale initiatieven spelen hierbij een cruciale rol. Ze hebben het unieke voordeel dat ze de doelgroep rechtstreeks weten te bereiken, hen daadwerkelijk helpen en duurzame relaties opbouwen met bewoners.

In verschillende delen van Nederland zijn lokale initiatieven actief die kwetsbare huishoudens ondersteunen met energiecoaching en reparaties. Ons programma nodigt lokale initiatieven uit die al een succesvolle aanpak hebben ontwikkeld om hun kennis met ons te delen. Binnen ons programma bundelen we deze expertise en delen we succesvolle benaderingen.

Initiatieven en initiatiefnemers die willen starten met een energiecoaching- of reparatieaanpak, of die ondersteuning nodig hebben bij het ontwikkelen van een plan van aanpak in samenwerking met de gemeente en/of andere initiatieven, kunnen hulp krijgen van onze regiocoördinatoren.

Contact

Ben je een initiatief dat kennis wil delen over een lokale aanpak van energiearmoede of heeft jouw initiatief ondersteuning nodig bij het opstellen van een plan van aanpak?